Na twintig jaar vond de familie Coffele de perfecte combinatie van twee druivensoorten om tot deze bijzondere wijn te komen.
Wijnhuis
Tenuta Coffele
Productiegebied
Van de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied (150-450 meter boven de zeespiegel), in het dorpje Soave Castelcerino (ten oosten van Verona, Veneto).
Druiven
75% Garganega - 25 % Trebbiano di Soave, handmatig geoogst
Vinificatie
Na afzonderlijke rijping in inox vaten worden de wijnen gemengd, daarna minimaal nog 1 maand op fles.
Kleur
helder strogeel met groene reflecties
Boeket
Deze droge wijn heeft een uitgebreid aromatisch palet, voornamelijk citrusvruchten, noten en roze pompelmoes. Maar zelfs tropisch fruit, witte perzik en limoen kan je herkennen.
Smaak
Een droge wijn met een intrigerende frisheid, fruitige smaak en volle evenwichtige afdronk.
Serveertemperatuur
9-10° C
Serveertip
Uitstekend bij zeevruchten en rauwe vis, heerlijk met fijn wit vlees, ideaal bij konijn in de oven.