Wijnhuis
Cesani
Productiegebied
San Gimignano - Toscane
Druiven
100% Vernaccia, handmatig geplukt
Vinificatie
Fermentatie in inox vaten op gecontroleerde temperatuur. Ongeveer een jaar sur lie gerijpt, daarna 1,5 jaar op fles . De rijping sur lie is een oude Franse methode. De lies zijn de natuurlijke depots in de wijn, ten gevolge van het neerslaan van de gisten. De rijping sur lie bestaat uit het laten gisten van de most in het vat.
Kleur
Helder geel met gouden reflecties
Boeket
Fris, floraal met een lichte toets van vanille
Smaak
Droge wijn met een rijke mineraliteit en een aangename fluwelen, licht bittere afdronk.
Serveertip
Smaakt uitmuntend bij traditionele Toscaanse recepten zoals
'Insalata di farro' (salade van speltpasta), die je kan combineren met allerlei geroosterde groenten. Probeer eens bij een risotto met zalm en kaviaar. Maar ook perfect bij sushi of paella.
RECEPT