De naam Deimassi
De naam Deimassi komt van de grote steenblokken die de terrasmuur vormen die de wijngaard ondersteunt. Deze stenen kwamen naar boven tijdens de voorbereidingswerkzaamheden voor de aanplant in 2008. De grote stenen, samen met de brokkelige klei, geven karakter aan dit kleine perceel dat oorspronkelijk bedoeld was voor de productie van Brunello di Montalcino.
Wijnhuis
Castiglion del Bosco
Productiegebied
Toscane, 300 meter boven zeeniveau
Druiven
100% Sangiovese
Vinificatie
Geoogst rond tweede helft van september
12 maanden in eikenhouten vaten en 4 maanden op fles
Kleur
Robijnrood
Boeket en Smaak
Geweldige, zwoele tanninebalans die zich op een evenwichtige, aanhoudende manier uitdrukt, zelfs na een jaar vatrijping. Kruidige, omhullende en minerale aroma’s. Sappig rood fruit en vanille in de mond.
Serveertips
Lamsstoofpotje, steak Fiorentina, charcuterie
Bewaren kan tot 2032, maar moet niet !