ROSSO DI MONTALCINO CRU GAUGGIOLE
De naam is afgeleid van de locatie van de wijngaarden, historisch vernoemd naar de gelijknamige boerderij. De bodems in dit gebied zijn fris en niet overdreven kleihoudend, en de noordoostelijke ligging verzacht de kracht en hitte die typisch zijn voor wijngaarden die niet op grote hoogte liggen
Wijnhuis
Castiglion del Bosco
Productiegebied
Toscane - in het noordoostelijke deel van het landgoed Castiglion del Bosco, op een hoogte variërend van 250 tot 350 meter boven zeeniveau
Druiven
100% Sangiovese, selectie van druiven uit verschillende percelen wijngaarden
Vinificatie
medio september geoogst. 6 maanden in roestvrijstalen tanks, 18 maanden in betonnen tanks en 4 maanden op fles
Kleur
heldere en levendige rode kleur
Boeket en Smaak
In de neus zorgen frisse rode bessen voor een aroma dat wordt verrijkt door delicate kruidige tonen. In de mond is de wijn goed gestructureerd met zachte tannines, aroma’s van rood fruit zoals kers en granaatappel, florale nuances van viooltjes. De afdronk is kruidig (hints van peper en rozemarijn) en houdt lang aan.
Serveertip
Bij risotto met vleessaus, lam, gerijpte kazen en gegrilde groenten
RECEPT: Risotto met entrecôte