In 2017 begint Giancarlo Ronchi te experimenteren met grote amfora terracottakruiken. Hij is zo onder de indruk van de resultaten (wij ook!) dat hij heeft besloten de Arneis alleen nog maar in amfora te rijpen.
Wijnhuis
AZIENDA AGRICOLA RONCHI
Productiegebied
De gemeente Guarene "Bosco” (Piemonte)
Druiven
Arneis Roero 100%
Vinificatie
De biologisch geteelde druiven worden handmatig geplukt. Fermentatie vindt plaats in stalen containers. Rijping gedurende minstens 8 maanden in terracotta amforen (oud-Romeinse kruiken)
Kleur
Deze wijn heeft een strogele kleur.
Boeket
Het aroma is intens en aanhoudend, met bloemig parfum van blauwregen, citroenmelisse en het fruitige van gekonfijte peer.
Smaak
In de mond vol, rond, hartig met een warme afdronk en een lichte hint van bittere amandel.
Serveertip
Deze wijn is veelzijdig in zijn gastronomische mogelijkheden. Hij kan goed samengaan met zeevruchten, pasta met lichte sauzen, kipgerechten en salades. De frisse zuurgraad van de wijn kan ook een mooie begeleiding zijn bij zomerse gerechten.
Bewaren
Liggend in het donker kan deze wijn tot 4 tot 6 jaar na de oogst bewaard worden.