Wijnhuis
AZIENDA AGRICOLA RONCHI
Productiegebied
De pittoreske gemeente Barbaresco, in de geografische streek "Ronchi" (Piemonte)
Druiven
Barbera 100%
Vinificatie
De biologisch geteelde druiven worden handmatig geplukt. Het begint met het ontstelen en zacht persen van de trossen. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur in stalen containers. Maceratie met de schil gedurende 6-8 dagen. De rijping vindt plaats in barrique gedurende 10-12 maanden. Een adequate verfijning volgt in de fles.
Kleur
Deze Barbera d'Alba heeft een mooie heldere robijnrode kleur met timide violette reflecties.
Boeket
Elegante en fruitige geur die doet denken aan pruimen, bramen, roos, kers en jam van rood fruit. Gevolgd door etherische en kruidige aroma's zoals kaneel, peper en vanille.
Smaak
Sappig, vol en warm in de mond, met een geweldige harmonie. Aangename afdronk van fruitige geuren.
Serveertip
Ideaal bij rood, geroosterd of gestoofd vlees, kazen van gemiddelde leeftijd, gevulde pasta met vleessaus, vleeswaren, sauzen met polenta.
Bewaren
Liggend in het donker kan deze wijn tot 10 à 12 jaar na de oogst bewaard worden.