Wijnhuis
AZIENDA AGRICOLA RONCHI
Productiegebied
De pittoreske gemeente Barbaresco, in de geografische streek "Ronchi" (Piemonte)
Druiven
Nebbiolo 100%
Vinificatie
De biologisch geteelde druiven worden handmatig geplukt. Het begint met het ontstelen en zacht persen van de trossen. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur in stalen containers. Maceratie met de schil gedurende 12-15 dagen. De rijping vindt deels plaats in barrique en deels in grote vaten gedurende 24 maanden gevolgd door botteling in de zomer van het derde jaar na de oogst. Een adequate verfijning volgt in de fles.
Kleur
Deze Barbaresco heeft een intense en levendige granaatkleur met subtiele oranje reflecties.
Boeket
Intens, aanhoudend en elegant aroma, met fruitige hints van framboos, kers en aardbei, pruimenconfituur. Etherische sensatie van tabak en hooi, peper en vanille. Volle wijn met elegante tannines, droog, breed, met hints van balsamico.
Smaak
Vol, droog en ruim in de mond, met een goed geïntegreerde tanninetextuur, warm en aanhoudend.
Serveertip
Ideaal bij geroosterd rood vlees, geroosterd wild (haas, lam en wild), belegen kazen zoals Parmigiano en Castelmagno. Na verloop van tijd kan het een geweldige wijn zijn om tussen de maaltijden door te nippen, zonder meer.
Bewaren
Deze wijn kan tot 18 à 25 jaar na de oogst gedronken worden.